Palvelut Valmet Automotiven työntekijöille

English version

Asiakaspalvelu

Laita viesti support@tuup.fi tai kiireellisissä asioissa soita numeroon 09 2316 3777 (arkisin klo 9-16).

Miten saan palvelut käyttööni?

Valmet Automotiven työntekijät voivat ostaa Tuupilla edullisesti lippuja Turun ja Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaan välillä kulkevaan bussiin sekä Turun seudun joukkoliikenteeseen Föliin.

Näiden tuotteiden ostaminen edellyttää, että liityt Tuupissa Valmet Automotiven ryhmään, joka on tarkoitettu vain Valmet Automotiven työntekijöille. Ryhmään liitytään kampanjatunnuksella seuraavasti:

  1. Lataa sovellus Google Play -kaupasta (Android) / AppStore (iOS) tai tarkista, että olet päivittänyt uusimman version.
  2. Rekisteröidy käyttäjäksi syöttämällä sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja luomalla salasana.
  3. Tallenna maksuvälineesi: debit- tai credit-kortti.
  4. Vahvista sähköpostiosoitteesi sähköpostiin tulleesta linkistä.
  5. Mene asetuksiin ja täydennä omiin tietoihisi etunimesi ja sukunimesi.
  6. Mene asetuksista kampanjoihin ja syötä Valmet Automotiven työntekijöiden kampanjatunnus. Saat kampanjatunnuksen työnantajaltasi.
  7. Syötä vielä henkilönumerosi Valmet Automotiven työntekijänä. Henkilönumero löytyy mm. palkkalaskelmasta. Opteamin työntekijät käyttävät Opteamin numeroa. Henkilöt joiden työsuhde ei ole vielä alkanut (perehdytettävät) merkitsevät henkilönumeron sijaan syntymäaikansa muodossa ppkkvvvv.

Miten ostan lippuja?

Kun olet onnistuneesti liittynyt Valmet Automotiven ryhmään, voit ostaa Turku–VA -bussilippuja Tuupin etusivun oikeasta yläkulmasta tai Palvelut-valikosta, josta löytyvät lisäksi työntekijähintaiset Föli-liput.

Muista aktivoida lippu ennen kuin nouset kyytiin. Liput on aktivoitava 24 tunnin kuluessa ostosta. Lippu näytetään bussissa joko lukijalaitteelle tai kuljettajalle.

Aikataulu

Turku - Valmet Automotive - Uusikaupunki Express -bussin aikataulu on sovitettu Valmet Automotiven työvuoroihin. Pysäkkiaikataulut löytyvät myös Tuupista klikkaamalla kartalta pysäkkejä, joilla bussi pysähtyy.

Turku-Uusikaupunki bussin liikennöitsijä

Linjaa liikennöi TLO ja sitä tukevat ELY-keskus sekä Valmet Automotive.

Tuup-sovelluksen asennus tai rekisteröityminen ei onnistu?

Tuup-sovelluksen voi asentaa Google Play -kaupasta (Android-laitteet) tai Appstoresta (iOS-laitteet). Kokeile poistaa asennus ja lataa sovellus uudelleen. Jos ongelma ei häviä, ole yhteydessä Tuupin asiakaspalveluun.

Tuup-sovellukseen kirjautuminen ei onnistu?

Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa kirjautumissivulla "Unohditko salasanasi?" -linkkiä, josta pääset muuttamaan salasanasi. Mikäli ongelma toistuu salasanan vaihtamisesta huolimatta, ole yhteydessä Tuupin asiakaspalveluun.

Maksukortin tallentaminen Tuup-sovelluksessa ei onnistu?

Tarkista ensin joko verkkopankistasi tai ottamalla yhteyttä pankkiisi, oletko hyväksynyt kortillasi tehtävät debit- ja/tai internet-ostokset. Jos ongelma ei häviä, ole yhteydessä Tuupin asiakaspalveluun. Liitä viestiisi mahdollisuuksien mukaan kuvakaappauksia virheilmoituksista.

Valmet Automotiven ryhmään liittyminen ei onnistu?

Varmistathan, että olet täyttänyt omiin tietoihisi etunimesi, sukunimesi ja puhelinnumerosi, ja että olet kirjoittanut Valmet Automotiven työntekijöiden kampanjakoodin ja oman henkilönumerosi oikein. Jos ongelma ei häviä, ole yhteydessä Tuupin asiakaspalveluun.

Henkilönumeron lisääminen ei onnistunut tai unohdin täyttää sen?

Jos et lisännyt Valmet Automotive -henkilönumeroasi, jäsenyytesi on vahvistamaton, etkä voi vielä käyttää Valmet Automotivelaisten palveluja.

Voit käydä lisäämässä henkilönumerosi jälkikäteen Omissa tiedoissasi. Klikkaa vahvistamatonta Valmet Automotive -jäsenyyttä, jolloin pääset sivulle, jossa voit lisätä henkilönumerosi.

Minulla ei ole Valmet Automotiven henkilönumeroa?

Jos olet Valmet Automotivessa vasta perehdytettävänä, merkitse henkilönumeron sijaan syntymäaikasi muodossa ppkkvvvv.

Opteamin työntekijät käyttävät Opteamin henkilönumeroa.

Lipun ostaminen tai aktivointi Tuup-sovelluksella ei onnistu?

Varmista, että sinulla on uusin sovellusversio. Mikäli sovelluksen päivittäminen ei auta, ole yhteydessä Tuupin asiakaspalveluun. Ongelman selvittämistä helpottaa, jos voit ottaa kuvakaappauksia ostotapahtumastasi ja mahdollisista virheilmoituksista.

Lipun näyttäminen bussin lukijalaitteelle ei onnistu?

Pidä laitteesi näyttö mahdollisimman kirkkaana ja pyri näyttämään lipun koodi mahdollisimman suorassa kulmassa lipun lukijalle. Jos ongelma ei häviä, ole yhteydessä Tuupin asiakaspalveluun.

Muita Tuup-sovellukseen toimintaan liittyviä ongelmia?

Katso löytyykö vastaus Tuupin UKK:sta.

Ongelmia bussipysäkkien ja bussien löytämisessä tai aikataulujen kanssa?

Ole yhteydessä suoraan palveluntarjoajien asiakaspalveluun:

  • Turku-Uusikaupunki bussi: office@tlo.fi tai palvelunumero 01008840 (arkisin klo 9-16, hinta 1,70 eur/min + ppm)
  • Föli - Turun seudun joukkoliikenne: palautepalvelu tai palvelunumero 022624811 (arkisin klo 8-15, la klo 9-14)